Burgas24.bg виж галерията Партия може да направите вие, защото вие трябва да

...
Burgas24.bg виж галерията
Партия може да направите вие, защото вие трябва да
Коментари Харесай

Румен Радев обясни задава ли се президентска република у нас

Burgas24.bg виж галерията " Партия може да извършите вие, защото вие би трябвало да решавате вашето бъдещето. Днес то е в ръцете на партиите, за които вие би трябвало да прецените дали те чуват вашия глас ". Така президентът Румен Радев отговори на въпрос, засягащ възможни негови проекти за основаване на нова политическа групировка, съобщи репортер на Plovdiv24.bg . Припомняме, че през днешния ден президентът изнесе лекция на тематика " Ценности, водачество, обучение в демократичното общество " пред стотици студенти от ПУ " Паисий Хилендарски ". 

" Аз към този момент заявих, че ще поддържа всяко политическо придвижване, което работи за възобновяване на демократическите правила и модернизацията на България; всяко придвижване, което има за свое кредо суверенитета, справедливостта и законността ", съобщи за младите хора той. Що се отнася до това, настъпило ли е време за президентска република, то Радев уточни, че ще проличи от отговора на въпроса - дали сегашната политическа класа, в границите на сегашните институции и в границите на сегашната конституция вземат решение проблемите на България.

" Ако тя е неспособна, българите могат да потърсят и конституционна промяна, която може да придобие разнообразни форми. Но те още веднъж ще зависят от жителите, от вас ", обърна се към препълнената зала президентът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР